Móra Ferenc Általános Iskola 1144 Budapest-Zugló, Újváros park 2. ZÖLD ÖVEZET

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

48-as Forradalmi könyvtárhasználati verseny volt a 3.-4. évfolyamnak

2019. március 17. - GyőrfiJudit

gyonyorumenetlevel.jpg

4_b2_helyezes.jpg

3.-4.évfolyamos forradalmi könyvtárhasználati házi verseny volt a Mórában

29 csapat mérkőzött meg az iskolai könyvtárban a továbbjutásért, hogy a legjobb 2 csapat képviselhesse iskolánkat a kerületi könyvtárhasználati versenyen. A csapatok forradalmi neveket adtak maguknak és szebbnél szebb menetlevelet készítettek. Kiemelném a 3.n Talpra magyar c. 5 fős csapatát, akik Petőfit rajzolták le gyönyörűen a Múzeum lépcsőjére, amint szavalja a Nemzeti dalt.

A 3. n legjobbjai külön is dicséretet érdemelnek, mert a 29 csapatból a 3. helyet szerezték meg, negyedikeseket is leelőzve. Előnyükre szolgál, hogy gyakran forgatnak német szótárt, így a szótárhasználati gyakorlatiasságukat nehezen lehetett lekörözni.

Öt állomáson 50 percig versenyeztek összesen, volt értelmező kéziszótár használat, ahol forradalmi szavakat kellett kikeresniük a versenyzőknek, mint pl, kokárda, bizottmány, unió… A szövegértéses állomáson válaszolni kellett 10 kérdésre az Igy élt Petőfi c. könyvből: Petőfi a forradalom előestéjén hogyan érezte magát otthon, és hogyan osztotta meg mindezt imádott feleségével. Learning app tankocka keresztrejtvényt készítettem a 48-as eseményekkel kapcsolatosan, aki ügyesen megoldotta jutalomjátékként játszhatott a Legyen ön is milliomos könyvtári fogalmakból c. tankockámmal is.

Az igaz-hamis játék és a betűrendezés is a forradalom jegyében készült, az öt állomás kellőképpen megmozgatta az egész két évfolyamot.

Végezetül az eredmények:

I. helyezést ért el a 4. n egyik ügyes csapata: Andris, Petra, Lilkó, Janka, Nóri

II. helyezés : 4.b „Kisokosok” csapat: Márta, Hanna, Nóra, Lívia, Benedek

III. helyezés 3.n „Talpra magyar” csapat: Bálint, Bogi, Marci, Dávid, Dóri

IV. helyezés 4.a és a 3.b egyik csapata, azonos pontszámmal

4.a:Márciusi ifjak csapat: Gréti, Panni, Maryam, Szabi, Fanni

3.b.”Hős 5-ös” csapat: Csilla, Viki, Anna, Endre, Boti

Nagy gratuláció MINDENKINEK!

További fotók: ITT!!

Fotók, szervezés, feladatok írása: Győrfi Judit könyvtárostanár

A bejegyzés trackback címe:

https://moraiskolazuglo.blog.hu/api/trackback/id/tr1914695800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása