Móra Ferenc Általános Iskola 1144 Budapest-Zugló, Újváros park 2. ZÖLD ÖVEZET

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

Mórás siker az országos versenyen

2021. június 17. - GyőrfiJudit
A 22. Szép magyar beszéd verseny országos döntőjét az idén online formában rendezték meg a szervezők, többek között az Anyanyelvápolók Szövetsége, A Kazinczy-díj Alapítvány,  és a Boglári Általános Iskola és AMI.
"Sok mindent hagy örökül egyik nemzedék a másikra, de mind között az egyik legfontosabb a nyelv."- vallotta Kazinczy Ferenc, a nagy magyar nyelvújító. Ennek az idézetnek a szellemében az ünnepélyes eredményhirdetés elején Bordi András, a Magyar Rádió főbemondója mondta el köszöntő és köszönő beszédét, méltatta a versenyzők érdemeit, szövegválasztását, előadói készségét, értékelte a beérkező videók tartalmát, majd felolvasta a verseny kötelező szövegét, Nyiri Péter Néhány gondolat Széphalomról című írását.
A rövid ünnepi műsor lejátszása után bemutatták a Kazinczy-jelvény bronz fokozatának díjazottjait. Ezt követően az arany fokozatú tanulókat vették számba, közöttük iskolánk 8. n osztályos tanulóját, Mészáros Dorián Zádort. A szoros verseny és a magas színvonal miatt a korábbi években megszokott nyolc Kazinczy-jelvény helyett most tízet ítéltek oda a legjobbaknak. Büszkeséggel tölt el felkészítő tanárként, hogy Zádor is az ország legjobb 10 felolvasója között szerepel az általános iskola 5-8. évfolyamos korosztályában. A balatonboglári iskolaigazgató, Türjei Attila gratulált minden díjazott tanulónak a kiváló teljesítményéért, és sikereket kívánt mindannyiuknak a jövőben. 
Az arany fokozatú oklevelet és a Kazinczy-jelvényt hamarosan megkapja az iskola, és örömmel adja át méltó tulajdonosának.
Dudásné Bán Valéria
received_154826113231849.jpeg
received_3025328737711391.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://moraiskolazuglo.blog.hu/api/trackback/id/tr3216596586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása