Móra Ferenc Általános Iskola 1144 Budapest-Zugló, Újváros park 2. ZÖLD ÖVEZET

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

Lotz Károly szövegértési verseny

2019. január 29. - GyőrfiJudit

ÚJRA LOTZ SZÖVEGÉRTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI VERSENY

 

lotz.jpg

Január nem múlhat el a Lotz János szövegértési és helyesírási verseny területi döntőjének megrendezése nélkül. Évek óta iskolánk ad helyszínt ennek a rangos versenynek.  A versenyt kiíró Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Álltalános Iskola célja a verseny megszervezésével a magyar nyelv ápolása, a szövegértés fejlesztése, a helyesírás alaposabb elmélyítése, illetve Lotz János világhírű nyelvészprofesszor életének és munkásságának széles körű megismertetése.

A megmérettetésre negyedik, hetedik és nyolcadik osztályos tanulók jelentkeztek. Első körben egy feladatlapot töltöttek ki diákjaink, majd ezt kijavítva, és továbbítva a szervezők felé a központilag meghatározott pontszámot elért tanulók jutottak be a megyei döntőbe.

Január 24-én Budapest több kerületéből érkeztek ifjú nyelvészjelöltek iskolánkba. A megjelenteket megbízott igazgatónőnk köszöntötte, majd elhangoztak a versenyszabályok. A feladatlapok kitöltésére a diákoknak 90 perc állt rendelkezésükre. A diákok a versenyfeladatok megírása után emléklapot kaptak.  Amíg a versenyzők dolgoztak, addig a kisérő tanárokat és szülőket kávéval és süteménnyel kínáltuk meg. A várakozók között jó hangulatú beszélgetés alakult ki. A verseny végén a diákok is megkóstolták a finomságokat. 

A versenynek ebben a fordulójában már nem mi, hanem a bonyhádi gimnázium tanárai javítják ki a feladatlapokat. Reméljük, Mórás diákjaink jól szerepeltek, és bejutnak az országos döntőbe!

Az idei verseny külön érdekessége volt, hogy a negyedik osztályosok szövegértés feladatában egy, korábban a versenyről írt összefoglalónk jelent meg. Ehhez a cikkhez kapták a versenyzők a kérdéseket.  Így vált híressé iskolánk!!

Zellesné Mezősi Tünde

A bejegyzés trackback címe:

https://moraiskolazuglo.blog.hu/api/trackback/id/tr1614596836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása