Móra Ferenc Általános Iskola 1144 Budapest-Zugló, Újváros park 2. ZÖLD ÖVEZET

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

Péntek délutánok

2015. október 19. - GyőrfiJudit

fenykep0441.jpg

Péntek délutánok

 

Andi nénivel elhatároztuk, hogy havonta 1-2 alkalommal péntek délután elvisszük a felsős napköziből a vállalkozó szellemű gyerkőcöket különböző rendezvényekre, kiállításokra.

Októberben rögtön sikerült 2 kiváló programmal egymásra találnunk.

 

fenykep0426.jpg

- 2-án a ZIC-ben megrendezésre került interaktív órán vettünk részt, ahol az Azúr Kutyaiskola tartott egy közel 1,5 órás foglalkozást, arról hogyan dolgoznak a terápiás kutyákkal, ill. milyen is az a gondos kutya - ill. állattartás.

 

fenykep0427.jpg

 

fenykep0440.jpg

 

fenykep0428.jpg

- 16-án pedig a Mezőgazdaság Múzeumba látogattunk el a Titokzatos Szavanna című óriás-társasjátékra, és ha már ott voltunk, amíg időnk engedte bekukkantottunk az állandó kiállításokra.

Úgy érezzük, hogy sikeres projektbe vágtunk bele, a gyerekek és mi is nagyon élveztük, de inkább meséljenek erről bővebben ők a fogalmazásaikban.

 

Era néni

 

A segítő kutyák

 

Először trolibusszal mentünk, sétáltunk és végre megérkeztünk egy kutyás programra. Segítőkutyák jöttek, és sok más és más, különböző feladatokat csináltak (pl.: eldugtunk egy zacskót, és ő megkereste. Amikor elejtettünk valamit, ő felszedte, még egy apró 10 Ft-os is. Eldobtunk egy labdát és visszahozta. Meg lehetett simogatni a kutyákat.)Sok érdekességet mondtak. Utána persze kezet kellett mosni.

Kimentünk egy picit a játszótérre is, jó nagy volt.

Végül visszamentünk a sulihoz. Felvettük a táskát és mentünk ki, ott vártak apukáink.

 

(Burian Balázs 5/n)

 

Péntek délután

 

Tanítás után az iskolával elmentünk egy kutyás bemutatóra. Amikor odaértünk a helyszínre mindenki elfoglalta a helyét. Egy néni fogadott minket három kutyával. A kutyákkal különböző feladatokat mutatott be. Megmutatta azt, hogy hogyan segítenek egy mozgássérültnek. Amikor a néni leejtett egy 10 Ft-ost, kendőt, akkor felvette a kutya. Egy másik kutya a szájába vett egy kosarat, mert így tud segíteni egy vaknak, amikor vásárolni szeretne menni. Utána megérkezett a másik három kutya, akik késtek a dugó miatt. Közöttük volt egy kereső kutya is. Egy fiú eldugott egy kutyakajával teli zsákot és a kutyának meg kellett keresnie. Utána ki lehetett menni és eldobni a kutyáknak a labdát, és ők visszahozták. Azután megsimogattuk őket és vége lett. Nekem nagyon tetszett és örültem, hogy elmehettem.

 

(Nonn Eszter 5/n)

 

Nekem nagyon tetszett az, hogy a Zic-ben sok mindent megtudtunk a terápiás kutyákról.

Nagy élmény volt, hogy az egyik kutya nagyon ügyesen felvett mindent, amit leejtett a néni.

Az is nagyszerű, hogy ők imádnak dolgozni. Imádnak dolgozni, mert nekik ez a játék. Még kipróbáltam

a vakvezető kutyát is.

Úgy szeretnék egy ilyen kutyát úgy, hogy nem vagyok beteg.

(Ágh Barnabás-5/a)

A bejegyzés trackback címe:

https://moraiskolazuglo.blog.hu/api/trackback/id/tr527989561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása