Móra Ferenc Általános Iskola 1144 Budapest-Zugló, Újváros park 2. ZÖLD ÖVEZET

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

Sváb bálunk sikere

2019. március 04. - adminJ

A Zuglói Lapok írását és nagyszerű fotóit ajánljuk szíves figyelmükbe:ITT

svabbali.jpg

A kép forrása: Zuglói Lapok

Tájékoztatás intézményvezetői pályázat eredményéről

imag0345.jpg

A miniszteri hatáskörből átruházott államtitkári döntés értelmében, a Budapest XIV. Kerületi Móra Ferenc Általános Iskola (1144 Budapest, Újváros Park 2.) intézményvezetői pályázati eljárása eredménytelenül zárult.

Dr. Pattantyúsné Tóth Gyöngyi és Molnár Péter pályázók intézményvezetői megbízása nem támogatott.

Zellesné Mezősi Tünde

Előkészítő Bizottság elnöke

2019. 01.31.

Lotz Károly szövegértési verseny

ÚJRA LOTZ SZÖVEGÉRTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI VERSENY

 

lotz.jpg

Január nem múlhat el a Lotz János szövegértési és helyesírási verseny területi döntőjének megrendezése nélkül. Évek óta iskolánk ad helyszínt ennek a rangos versenynek.  A versenyt kiíró Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Álltalános Iskola célja a verseny megszervezésével a magyar nyelv ápolása, a szövegértés fejlesztése, a helyesírás alaposabb elmélyítése, illetve Lotz János világhírű nyelvészprofesszor életének és munkásságának széles körű megismertetése.

A megmérettetésre negyedik, hetedik és nyolcadik osztályos tanulók jelentkeztek. Első körben egy feladatlapot töltöttek ki diákjaink, majd ezt kijavítva, és továbbítva a szervezők felé a központilag meghatározott pontszámot elért tanulók jutottak be a megyei döntőbe.

Január 24-én Budapest több kerületéből érkeztek ifjú nyelvészjelöltek iskolánkba. A megjelenteket megbízott igazgatónőnk köszöntötte, majd elhangoztak a versenyszabályok. A feladatlapok kitöltésére a diákoknak 90 perc állt rendelkezésükre. A diákok a versenyfeladatok megírása után emléklapot kaptak.  Amíg a versenyzők dolgoztak, addig a kisérő tanárokat és szülőket kávéval és süteménnyel kínáltuk meg. A várakozók között jó hangulatú beszélgetés alakult ki. A verseny végén a diákok is megkóstolták a finomságokat. 

A versenynek ebben a fordulójában már nem mi, hanem a bonyhádi gimnázium tanárai javítják ki a feladatlapokat. Reméljük, Mórás diákjaink jól szerepeltek, és bejutnak az országos döntőbe!

Az idei verseny külön érdekessége volt, hogy a negyedik osztályosok szövegértés feladatában egy, korábban a versenyről írt összefoglalónk jelent meg. Ehhez a cikkhez kapták a versenyzők a kérdéseket.  Így vált híressé iskolánk!!

Zellesné Mezősi Tünde

Stafétacsi

stafetacsi.jpg

 

Stafétacsi verseny tájékoztató

 

Kedves Versenyzők, felkészítő Kollégák!

 

Sok szeretettel várunk  Benneteket, 2019.január 22-én (holnap) a kerületi Stafétacsi versenyen, melyet a Móra Ferenc Általános Iskolában  rendezünk meg.

Regisztráció a versenyre 13.45-tól.

A verseny megnyitója 14.15-kor lesz a tornateremben.

6 állomáson haladnak végig a versenyzők, kísérő Mórás diákok segítségével.

Az állomásokon logikus gondolkodást igénylő, játékos feladatokat kell megoldaniuk az indulóknak, 10 perc játékidő alatt.

Tornacipőre is szükség lesz, amit a megnyitó előtt kell felvenni.

A verseny 15.45 – 16.00 között ér majd véget az eredményhirdetéssel.

Jó versenyzést kívánunk!

 

                                                                            Mórás szervező csapat

 

2019.I.21.