Móra Ferenc Általános Iskola 1144 Budapest-Zugló, Újváros park 2. ZÖLD ÖVEZET

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

Leendő elsős tanítóink 2019/2020-as tanév

2019. március 17. - GyőrfiJudit

tanterem.jpg

 

Leendő elsős tanítóink:

1.a osztály

_erd9586.jpgTakácsné Szabó Zsuzsanna vagyok.

A tanítói diplomámat a budapesti Tanítóképző Főiskola ének szakán végeztem 1989-ben. A diploma megszerzése után a Móra Ferenc Általános Iskolában kezdtem tanítói pályafutásomat. 19 éve dolgozom itt, s ez idő alatt 1-4. osztályosokat tanítottam mindig. Az alsós munkaközösség vezetője vagyok. Gyermekkoromban is tanítónak készültem. A gyermekek szeretetét családi indíttatásból édesanyámtól kaptam, aki óvónőként dolgozott. Sokat mesélt nagyapámról , aki szintén pedagógusként dolgozott egy vidéki iskolában.

Tudom, hogy minden iskolaérett gyermek nagy várakozással, érdeklődéssel, de kissé szorongva is készül az iskolába. Éppen ezért munkám során legfontosabb feladatomnak tekintem a kisgyerekek bevezetését az iskolai életbe, a zökkenőmentes átmenet biztosítását az óvodából az iskolába. Meghallani a gyerekek kimondott és ki nem mondott gondolatait, a kisgyermek teljes személyiségét alakítani. Törekszem hivatásomat legjobb tudásom, lelkiismeretem szerint, felelősséggel betölteni.

Mindennapi munkámban fontos szerepet kap a szeretet és az elfogadás.

A gyermekek alapkészségeinek, személyiségének széleskörű fejlesztésén túl fontosnak tartom a zenei nevelést az iskolai tehetséggondozó körökben én vezetem az iskolai furulya kört . Ebben az évben idő hiányában le kellett mondanunk Ágacska körünkről, melyben a gyereket a népi játékok világába vezettük be.

Jókedvvel és nagy izgalommal várom leendő elsőseimet!

taki.jpg

1.b. osztály

_erd9670.jpg

 Kliszkiné Varga Anikó vagyok.

 Mindig is vágytam tanító lenni. Nem csak ezért, mert tudást tömhetek a kis fejekbe, hanem azért is, mert fontosnak tartom, hogy mindezt egyénileg, és szeretetben tegyem. Több éve dolgozom a Móra Ferenc Általános Iskolában, ahol szerencsére mindig szabad kezet kaptam ötleteim megvalósításához.

Természetesen az írás, az olvasás, a matematika tudás alapjait tesszük le alsó tagozaton, de nekem fontos, hogy mindez vidáman, sok nevetéssel, játékkal valósuljon meg. Ebben az évben Harry Potter évet tartunk, minden gyerek bekerült egy házba, ahol ugyanúgy, mint a történetben, pontokat szereznek, rosszaságért pedig pontlevonás is jár.

Nagy hangsúlyt fektetek a tehetséggondozásra nem csak az osztályban, hanem azon kívül is, hiszen egy kedves kolléganőmmel (Szekeres Ildi nénivel) több éve vezetjük az alsó tagozatos dráma kört, melyben szintén a vidámságé és a játéké a főszerep.

Nehéz szívvel mondunk majd búcsút év végén kis diákjainknak tanító párommal együtt, de nagy érdeklődéssel és ugyanilyen vidámsággal várjuk az új „kis varázslókat” szeptemberben.

nemfordulel.jpg

1.l. osztály

_erd9426.jpg

 Aponyi Aranka vagyok. 1986-ban érettségiztem a Bem József Óvónőképző Szakközépiskolában. 1989-ben végeztem a Budapesti Tanítóképző Főiskolán, matematika szakkollégiumon.

2005-től dolgozom a Móra Ferenc Általános Iskolában. Nagyobb gyermekem lassan már két éve elballagott ebből az iskolából, de a mai napig szívesen visszajár. Kisebb gyermekem hatodikos, ő is nagyon szeret ide járni.

Nyolc éve tanítok logopédiai osztályban. Kihívásnak tekintem a beszédproblémás gyerekekkel való foglalkozást. Célom, hogy a gyerekek szeretetteljes, nyugodt környezetben tanulhassanak. Saját képességeiknek megfelelő tempóban haladhassanak. Minél több sikerélményt szerezzenek, mert ez a mozgatórugója a tanulásnak. Fontosnak tartom a szülőkkel való szoros együttműködést, bizalmi kapcsolatot.

Az olvasást és írást Meixner- módszerrel tanítom. Ez egy speciálisan részképesség problémás gyerekeknek kidolgozott program, melyet sokan használnak általános osztályokban is. A matematikai műveleteket játékosan, nagyon sok eszközzel végzett cselekvésen keresztül sajátíthatják el a gyerekek. Megismerkedünk a LÜK képességfejlesztő játékkal is.

A gyerekek fejlődése szempontjából nagyon fontos a megfelelő mozgásfejlesztés. Iskolánkban külön szakember foglalkozik mozgásterápiával. Emellett szívesen szervezek a gyerekeknek úszás és korcsolya tanulást.

 Logopédiai osztályban a gyerekek védett környezetben, kis létszámú osztályban, egyéni bánásmódban, külön logopédus segítségével, négy évig folytathatják tanulmányaikat.

Édesanyaként már kétszer átéltem a beiskolázás felelősségét. Tudom, milyen nehéz megtalálni gyermekünknek a legjobb iskolát, a legkedvesebb, legmegértőbb tanító nénit. Kívánom, hogy ez mindannyiuknak sikerüljön! Szeretettel várok minden érdeklődőt!

aranka.jpeg

 

 

 

 

 1.n. osztály

wp_20150217_011.jpg

Sárköziné Üveges Ágnes vagyok.

1982-ben végeztem a Budapesti Tanítóképző Főiskola népművelés – testnevelés szakán.

A diploma megszerzése után kezdtem dolgozni a „Mórában”. 1995 óta német nemzetiségi nyelvoktató osztályokban vagyok osztályfőnök. 2001-ben fejlesztő / differenciáló tanító szakképzettséget szereztem , mert érdekelt, hogy mivel tudok segíteni azoknak a gyerekeknek, akiknek gondjuk akadt a tanulással.

   Az elmúlt években tanító párommal együtt „ visszük” az osztályt : megosztottuk a tantárgyakat, illetve a délutáni napközis időt. Így mindketten sok időt töltünk a gyerekekkel a tanítási órákon és szabadidőben is.

   Legfontosabb feladatunk a négy együtt töltött év alatt, hogy kialakítsunk egy jól működő szokásrendszert, ahol a gyerekek biztonságban érezhetik magukat, tudják és teszik a dolgukat; elsajátítják azokat a készségeket, amelyek az önálló tanuláshoz szükségesek.

   A szabadidő értelmes eltöltését is fontosnak tartom, kedvelem az alkotó jellegű elfoglaltságokat. Több éve tartok kolléganőmmel kézműves szakkört, és néhány éve pedig az iskolai tehetséggondozó program részeként rajz szakkört. Örülök, ha ezeken jól érzik magukat a gyerekek és szívesen jönnek egy fárasztó nap után is.

agi.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://moraiskolazuglo.blog.hu/api/trackback/id/tr467146811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vera Szontagh 2015.03.02. 17:51:39

Végre! Nagyon örülök, hogy oly hosszú idö nután az iskolához méltó honlap is öregbíti az intézmény hírnevét.Mint egykori alapító idönkénet bekukkantok ide, hogy láthassam, mit csinálnak a mai kollégák.Mindannyiatoknak sok sikert, minden jót kivánok.

GyőrfiJudit 2015.03.03. 08:55:11

Nagyon szépen köszönjük!
süti beállítások módosítása