Móra Ferenc Általános Iskola 1144 Budapest-Zugló, Újváros park 2. ZÖLD ÖVEZET

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

Az ingyenes tankönyvekről

2017. szeptember 05. - adminJ

img_3722.JPG

Kedves Szülők!

Az ingyenes tankönyvek közül azokat, amelyekben könyvtári pecsét van, kérjük szépen jó állapotban, év végén leadni a könyvtár számára, hogy a következő évfolyamok is használni tudják.

Beleírni nem szabad.

A munkafüzeteket, munkatankönyveket természetesen nem kéri a könyvtár, azokból minden évben újat rendelünk.

Az ingyen könyvet az állam kifizette, iskolánk majdnem 7 millió forint összegben rendelt tankönyveket, a tartós (pecsétes) tankönyvek a könyvtár állományát képezik.

 

 Könyvtáros

 

Elismerésekkel indult a tanév

blogra_1.jpg

Kép forrása: képszerkesztőség

Mórásokat is kitüntettek.

Bővebben ITT olvashat erről.

Mórás diákjaink a kerületi tanévnyitón nagyon jól szerepeltek.

A Móra Ferenc Általános Iskolából 45 fő szereplő gyermek vett részt a tanévnyitón.
Verscsokorral a vakációt búcsúztatták és az iskolakezdésről szavaltak a 2. N osztály tanulói, majd a Móra Ferenc Iskola Ritmikus Sportgimnasztika csoportjának előadása következett.
rsg.png
Fellépett iskolánk "Körtemuzsika" néptánccsoportja is.
Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő és Hajdu Flórián alpolgármester az Év diákja díjakat osztották ki. Ebben az elismerésben az elmúlt tanévben Bagu Bálint (Herman), Czaha Gréta (Városligeti), Illés Petra (Móra), Lieb Márton (Munkácsy), Maróti-Agóts Mátyás (Zuglói Hajós) és Szíjártó Dóra (Móra) részesült.
A két díjátadó külön ajándékkal búcsúztatta Horváth Gizellát, iskolánk leköszönő igazgatóját is.

A tankönyvosztás időpontja

tankony.jpg

2017. augusztus 23. szerda             15-18 óráig

 

                2017. augusztus 24. csütörtök             8-14 óráig és 15-18 óráig

 

Aki nem tudott jönni a megadott időpontokban, szeptember elsején átveheti a tankönyvcsomagját, reggel fél nyolctól délután 13 óráig.

 

További tankönyvigény esetén (új tanulók érkezése) az iskolák szeptember 15-ig adhatnak le pótrendelést. A KELLO 2017. szeptember 25–től kezdi el kiszállítani a pótrendeléseket. A tanév folyamán van lehetőség iskolán keresztüli további tankönyvrendelésre 2018. április 30-ig.

Amennyiben a szülők nem az iskolán keresztül szeretnék megvásárolni gyermekük számára a tankönyveket, vagy egyéb tankönyvekre is szükség lenne, akkor a KELLO-nál többféle módon is lehetőség nyílik a kiadványok beszerzésére. A KELLO az év nagy részében fogadja és teljesíti a megrendeléseket webshop-on keresztül (webshop.kello.hu), valamint a Kódex Tankönyvcentrumban (1054 Budapest, Honvéd u. 5.). 

 

Ingyenesek lesznek a 6-7-8. évfolyamosok tankönyvei is

20150811_114010-1.jpg

Tegnap érkezett hozzánk ez a hivatalos levél a Kellótól:

Tisztelt Intézményvezető Úrhölgy!

Tisztelt Intézményvezető Úr!

Tisztelt Tankönyvfelelős!

 

A Kormány 1265/2017. (V.29.) határozata értelmében az eddig felmenő rendszerben történő ingyenes tankönyvellátást a 2017/2018-as tanévtől egy ütemben vezeti be az 5-8. évfolyamokra, valamint kiterjeszti a középiskola 9. évfolyamára is.

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. a tankönyvrendelési felületén központilag állítja át az érintett évfolyamokon valamennyi diák státuszát térítésmentesre.

A tankönyvrendelési felületen a 2017/2018-as tanévre  beállított évfolyamonkénti normatíva összeg  a hatályba lépett kormányhatározattal újonnan  érintett térítésmentes státuszú tanulók esetében is érvényes.

 A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény szerinti ingyenes tankönyvellátás biztosítása érdekében a Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC. törvény módosítása (normatív kedvezmény fő/év, tankönyv támogatás) jelenleg előterjesztési szakaszban van.

A módosító javaslat elfogadását, valamint hatályba lépését követően a Könyvtárellátó tankönyvrendelési felületén a „Dokumentumok” menüpontban tájékozódhat az évfolyamonkénti tankönyvtámogatás összegéről.

 

Üdvözlettel,

Könyvtárellátó Nonprofit Kft.

45 éves iskolánk

minikiállítás 

Az eddig megjelent Mórás jubileumi évkönyvekbe lehet bekukkantani, megsárgult fotókon tűnődve látni milyen szép, mikor az önfeledt, játékos pillanatokat lencsevégre kapják, és így senki sem öregszik, mert az idő vásznán, ami most a fotó, méltóságteljesen a pillanatba merevül, mintha mondaná is közben, súgva: nem feledünk…megmaradunk, hogy elmesélhessük örömünket, élményeinket, amelyek a most 45 éves falak között születtek valamikor…Köszönjük ezeket az emlékeket.

(írta: Győrfi Judit könyvtáros)