Móra Ferenc Általános Iskola 1144 Budapest-Zugló, Újváros park 2. ZÖLD ÖVEZET

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

Evezős gyerektábor 10-14 éveseknek

2017. július 10. - adminJ

Ha szeretnétek megismerkedni az evezéssel, jelentkezzetek a Danubius Nemzeti Hajós Egylet táborába!

Jó szívvel ajánlom, én is ott evezek szabadidőmben.  (Judit néni, sulikönyvtáros ajánlásával :)

Bővebb információk: ITT

Jelentkezési határidő: július 16!

tabor.jpg

 

 

 

Ingyenesek lesznek a 6-7-8. évfolyamosok tankönyvei is

20150811_114010-1.jpg

Tegnap érkezett hozzánk ez a hivatalos levél a Kellótól:

Tisztelt Intézményvezető Úrhölgy!

Tisztelt Intézményvezető Úr!

Tisztelt Tankönyvfelelős!

 

A Kormány 1265/2017. (V.29.) határozata értelmében az eddig felmenő rendszerben történő ingyenes tankönyvellátást a 2017/2018-as tanévtől egy ütemben vezeti be az 5-8. évfolyamokra, valamint kiterjeszti a középiskola 9. évfolyamára is.

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. a tankönyvrendelési felületén központilag állítja át az érintett évfolyamokon valamennyi diák státuszát térítésmentesre.

A tankönyvrendelési felületen a 2017/2018-as tanévre  beállított évfolyamonkénti normatíva összeg  a hatályba lépett kormányhatározattal újonnan  érintett térítésmentes státuszú tanulók esetében is érvényes.

 A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény szerinti ingyenes tankönyvellátás biztosítása érdekében a Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC. törvény módosítása (normatív kedvezmény fő/év, tankönyv támogatás) jelenleg előterjesztési szakaszban van.

A módosító javaslat elfogadását, valamint hatályba lépését követően a Könyvtárellátó tankönyvrendelési felületén a „Dokumentumok” menüpontban tájékozódhat az évfolyamonkénti tankönyvtámogatás összegéről.

 

Üdvözlettel,

Könyvtárellátó Nonprofit Kft.

45 éves iskolánk

minikiállítás 

Az eddig megjelent Mórás jubileumi évkönyvekbe lehet bekukkantani, megsárgult fotókon tűnődve látni milyen szép, mikor az önfeledt, játékos pillanatokat lencsevégre kapják, és így senki sem öregszik, mert az idő vásznán, ami most a fotó, méltóságteljesen a pillanatba merevül, mintha mondaná is közben, súgva: nem feledünk…megmaradunk, hogy elmesélhessük örömünket, élményeinket, amelyek a most 45 éves falak között születtek valamikor…Köszönjük ezeket az emlékeket.

(írta: Győrfi Judit könyvtáros)