Móra Ferenc Általános Iskola 1144 Budapest-Zugló, Újváros park 2. ZÖLD ÖVEZET

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

Bélyegkörünk a Bélyeggyűjtők Házában járt

2017. december 11. - adminJ

belyeg.jpg

Korom Edit írása : ITT !

Adománygyűjtés és az adományok osztása volt iskolánkban

Szombaton iskolánk tornatermében lehetett az adományok között kincsekre lelni, ruhák, könyvek, játékok találtak gazdára. Köszönjük szépen a könyvtár számára adományként kapott könyvcsomagot. A gyerekek örülni fognak a beleltározott könyveknek!

img_20171125_150924_1.jpg

adomany1.jpg

adom2.jpg

adom4.jpg

adom5.jpg

adom6.jpg

adom7.jpg

adom8.jpg

adom9.jpg

adom10.jpg

img_20171129_145120.jpg

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny - Eredményeink

A múlt héten (nov. 10-én) 7 csapattal vettünk részt a körzeti Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen. Tanulóink általában a középmezőnyben végeztek, viszont kiemelkedően szerepelt 2 csapatunk.
6. évfolyamon 99 csapat közül a "Kisokosok" csapata (6.n) a 13. helyen végzett. A csapat tagjai: Csépai Hanna, Polyik Dániel, Sáfrány-Majoros Katalin és Sinkovics Marcell. Felkészítő tanáruk: Kosztyáné Pál Barbara.
A 8.-osok között 65 csapatból a 14. helyet szerezte meg a 8. b osztályos "Lánykák" csapata. Tagjai: Illés Petra, Koltai Zsóka, Kovács Szonja és Szőke Kitti. Felkészítő tanáruk: Zellesné Mezősi Tünde.
Szintén említésre méltó a 8. a osztály "Rózsaszín flamingó" csapatának szereplése, ők a 27. helyen végeztek. A csapat tagjai: Fischl Nikoletta, Kecskés Réka, Kis Emese és Tóth Márk. Felkészítő tanár: Dudásné Bán Valéria.
Gratulálunk a versenyben résztvevő tanulóknak a munkájukért!

Dudásné Bán Valéria

20161012_142620_1.jpg

Kerületi szövegértési verseny a Mórában - eredmények

További fotók: ITT

Eredmények: ITT

Ebben a tanévben 5. alkalommal rendeztük meg a kerületi Móra Szövegértési Versenyt. Az idén a Móra-évfordulóhoz kapcsolódó szövegekkel kínáltuk meg a fiatalokat (Móra Ferenc élete, munkássága, elbeszélése, meséje volt a szövegek témája). Hallás utáni szövegértési feladattal kezdődött a verseny, majd a gyerekek évfolyamonként különböző szöveget kaptak, és az ahhoz kapcsolódó feladatlapot oldották meg egy óra alatt. Minden évfolyamon 1-1 tanuló képviselte az iskolákat. A kerület 11 intézménye vett részt a megmérettetésen. A mórás diákok és a magyaros kollégák sokat készültek, aminek meg is lett az eredménye.
8. évfolyamon Fischl Nikoletta (8. a) az I. helyen,
7. évfolyamon Thurn Emese ( 7. n) a IV. helyen,
6. évfolyamon Kasza Bálint (6. n) a VII. helyen,
5. évfolyamon Beke Zsombor (5. n) az V. helyen végzett.

Dudásné Bán Valéria

Pályaorientációs nap

Az október 10-ei pályaorientációs napon a 7-8. évfolyamosok szakkiállításon vettek részt, amíg az 5-6. osztályosok az iskola épületében hallhattak szülői előadásokat hivatásról, kitartásról, a tanulás és célkitűzés fontosságáról. Kipróbálhatták, hogyan írjanak álláshirdetést, láthatták az ötvös és textiltervező munkáját, lehettek séfek vagy készségeiket tehették próbára Gabi néni akadálypályái között.

Fotó és szöveg: Értekes Anikó

vendeglatostornaterem.jpg

Fotók még ITT