Móra Ferenc Általános Iskola 1144 Budapest-Zugló, Újváros park 2. ZÖLD ÖVEZET

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

Versmondónk sikere

2018. május 29. - GyőrfiJudit

hanga.jpg

nagybando.jpg

ILLÉS HANGA 3. osztályos tanuló áprilisban, a kerületi versmondó versenyen 1. helyezést, a májusi, fővárosi rendezvényen ARANY fokozatot ért el.
Előző tanévekben is dobogós volt, és mindig Nagy Bandó András versével lépett színpadra.
Idén nem találtunk a megadott (közlekedés) témában e költőtől alkotást, ezért kéréssel fordultam hozzá, segítsen! Adjon egy címet, vagy kötetét nevezze meg, hogy rátaláljak a megfelelő versre.
Nagy Bandó azonnal válaszolt: valóban nincs a témában alkotása, de elmegy teniszezni, aztán elkészül a „Hanga-vers”. („majd rittyentek egyet”. J)
Így született meg a Faluban és városban című költemény, amit a kislány azonnal megkedvelt, és hosszúsága ellenére pár nap alatt megtanult.
Köszönetet szeretnék mondani a Költőnek, amiért szívén viselte gondunkat, és azonnal meg is oldotta!
Ajánlom figyelmetekbe műveit, mert kedvesek, humorosak, könnyen megtanulhatóak!

…s ha egy következő kötetében majd rátaláltok erre a költeményre, gondoljatok arra, ezt Illés Hangának írta, aki iskolánk tanulója!

Fodorné Király Izabella

A bejegyzés trackback címe:

https://moraiskolazuglo.blog.hu/api/trackback/id/tr1014010324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása