Móra Ferenc Általános Iskola 1144 Budapest-Zugló, Újváros park 2. ZÖLD ÖVEZET

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

Ingyenesek lesznek a 6-7-8. évfolyamosok tankönyvei is

2017. június 01. - GyőrfiJudit

20150811_114010-1.jpg

Tegnap érkezett hozzánk ez a hivatalos levél a Kellótól:

Tisztelt Intézményvezető Úrhölgy!

Tisztelt Intézményvezető Úr!

Tisztelt Tankönyvfelelős!

 

A Kormány 1265/2017. (V.29.) határozata értelmében az eddig felmenő rendszerben történő ingyenes tankönyvellátást a 2017/2018-as tanévtől egy ütemben vezeti be az 5-8. évfolyamokra, valamint kiterjeszti a középiskola 9. évfolyamára is.

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. a tankönyvrendelési felületén központilag állítja át az érintett évfolyamokon valamennyi diák státuszát térítésmentesre.

A tankönyvrendelési felületen a 2017/2018-as tanévre  beállított évfolyamonkénti normatíva összeg  a hatályba lépett kormányhatározattal újonnan  érintett térítésmentes státuszú tanulók esetében is érvényes.

 A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény szerinti ingyenes tankönyvellátás biztosítása érdekében a Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC. törvény módosítása (normatív kedvezmény fő/év, tankönyv támogatás) jelenleg előterjesztési szakaszban van.

A módosító javaslat elfogadását, valamint hatályba lépését követően a Könyvtárellátó tankönyvrendelési felületén a „Dokumentumok” menüpontban tájékozódhat az évfolyamonkénti tankönyvtámogatás összegéről.

 

Üdvözlettel,

Könyvtárellátó Nonprofit Kft.

A bejegyzés trackback címe:

https://moraiskolazuglo.blog.hu/api/trackback/id/tr9012557263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása