Móra Ferenc Általános Iskola 1144 Budapest-Zugló, Újváros park 2. ZÖLD ÖVEZET

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

Pénzügyi oktatás - egy nagyszerű projekt

2015. február 16. - GyőrfiJudit

Citi Pénzügyi Oktatási Program

2014-2015-ös tanév

Az idei tanévben iskolánk, az ország 26 iskolájával együtt vesz részt a Citi Pénzügyi Oktatási Programban.

A Citi Bank által támogatott program keretében iskolánk  710 000 Ft értékű pénzügyi - oktatási csomagot kapott, ami tartalmaz 1 db laptopot, 1 db projektort, a Junior Achievement Magyarország (JAM) tankönyveit, munkafüzeteit és az ingyenes pedagógusképzést. 

A karácsonyi diákgyűlésen kaptuk meg az ajándékot: a projektort és a laptopot. A Citi Bank képviselője néhány mondatban tájékoztatta a diákokat erről a projektről.

A technikai felszerelésen kívül lehetőséget kaptam a „Vállalkozói kompetencia fejlesztése a közoktatásban” című továbbképzés elvégzésére.

A 40 órás, akkreditált továbbképzésen, újszerű módszerekkel, feladatokkal ismerkedhettem meg. A képzés célja, hogy kialakuljon bennem az a vállalkozói szemlélet, amely lehetővé teszi, hogy munkám során a tanulók vállalkozói kompetenciáját alakítsam, fejlesszem. Az elméleti ismeretek mellett elsősorban olyan módszereket gyakorolhattam be, amelyek lehetővé teszik számomra a vállalkozási és gazdasági ismeretek élményszerű oktatását.

A Citi Pénzügyi Oktatási iskolatámogatási program, a Citi Magyarország és a Junior Achievement Magyarország (JAM) Alapítvány közös pénzügyi és gazdasági képességfejlesztő programja 2001 óta.

A Citi Magyarország a programhoz csatlakozó iskolák számára korszerű technológián alapuló, innovatív oktatási stratégiákat és tananyagokat tesz elérhetővé a képzés támogatására. Ezek elsősorban a családi költségvetés, a bevételek és költségek, a hitelek és kockázatok, a megtakarítások és befektetések, a kínálat és szükségletek, a piac és verseny koncepcióival ismertetik meg a diákokat, érdekes és interaktív játékokon keresztül. A tananyagokat a Junior Achievement úgy fejlesztette ki, hogy azok igazodjanak a tanulók igényeihez és a korosztály befogadóképességéhez, és egyben tükrözzék a mai magyarországi viszonyokat. Mindemellett folyamatos mentori munka is támogatja az iskolákat a program sikeres megvalósításában.

A diákok a tanév végén, 2015. május 27-én, egy játékos vetélkedőn vehetnek részt. Ezen a napon írják a 6. és a 8. évfolyamosok az OKÉV mérést, így az 5. és a 7. évfolyam vesz részt ezen a programon. Úgy tervezzük, hogy 5 helyszínen, forgószínpadszerűen fogják tartani az alapítvány képviselői a foglalkozásokat.

Remélem, elnyeri diákjaink tetszését ez a tanulási forma.

Krénuszné Lukács Mária 

A bejegyzés trackback címe:

https://moraiskolazuglo.blog.hu/api/trackback/id/tr507181185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása