Móra Ferenc Általános Iskola 1144 Budapest-Zugló, Újváros park 2. ZÖLD ÖVEZET

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

MÓRA Iskolai Blog - Zugló

Iskolánkról

Leendő elsősök szüleinek figelmébe ajánljuk

2015. február 06. - GyőrfiJudit

barka.jpg

„Az iskola arra való,  hogy az ember megtanuljon tanulni,
hogy felébredjen a tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni, amit csinál, és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog."

(Szentgyörgyi Albert)

A Füredi utcai lakótelepen, parkokkal övezett, csendes, biztonságos területen található frissen felújított modern napelemes iskolánk.
Huszonnyolc tantermünk, két előadótermünk, könyvtárunk, két számítástechnika termünk és 2 tornatermünk van. Iskolánk fűtés- és villamos energia fogyasztását, 125 db korszerű Heckert Solar NeMo napeleme részben kiváltja.

Az iskolai sportoktatást a műfüves pálya segíti.

Fő célunk: hogy tanulóinkat életvidám, kiegyensúlyozott, nyitott, érdeklődő emberekké neveljük, valamint, hogy oktató munkánk biztos alapot adjon nekik a továbbtanuláshoz. Fontosnak tartjuk az egészséges életmódra, környezet tudatosságra való nevelést, valamint a sportolás iránti igény kialakítását.

Foglalkozásaink

Tanulóink rendszeresen járhatnak úszni, télen korcsolyázni. A kicsik ritmikus gimnasztika, hangszeres zeneoktatás (a XIV. k. Zeneiskola tanárainak vezetésével), labdajátékok, labdarúgás, karate, zene, számítástechnika és kézműves szakkör közül választhatnak. Nyáron természetvédelmi és nyelvi tábort szervezünk külföldön és belföldön. Eredményeinket tükrözi, hogy tanulóink többsége az első helyen megjelölt középiskolában tanul tovább.

Diákjaink jó eredménnyel vesznek részt a különböző tantárgyi, kulturális és sportversenyeken.

A 2019/2020-as tanévben 4 első osztályt (a,b,n,l) tervezünk indítani. Már az első évfolyamon német és angol nyelvet oktatunk. Az iskola fogad szakértői véleménnyel (dyslexia, dysgráfia, dyscalculia) rendelkező gyermekeket is. Az osztályokat négy éven át ugyanaz a pedagógus tanítja.

 

Német nemzetiségi oktatás

Német nemzetiségi nyelvoktató osztály 1993-óta működik iskolánkban. Ide azok jelentkezését várjuk, akik otthon, illetve a nemzetiségi óvodában megfelelő megértés és beszédkészségre tettek szert az adott nyelven vagy vállalják a nagyobb megterhelést jelentő intenzív oktatást. Nem feltétel a nyelvi ismeret. Ezek a tanulók alsó tagozaton heti 5+1 órában fejlesztik nyelvismeretüket.

Angol nyelvoktatás

Az emelt szintű (angol) osztályba minden jelentkező gyermeket felveszünk. Két évig a gyerekek heti 2 órában életkoruknak megfelelő, játékos módszerekkel tanulják az idegen nyelvet. Azok a gyerekek, akik az alap tárgyakból a megfelelő szinten teljesítettek második osztályban, harmadiktól 2 órában tanulhatják az angol nyelvet. Ők lesznek a “tagozatosak”.  Így negyedik osztályban 4 órában, majd ötödik osztályban 5 órában részesülnek emelt szintű angol nyelvi oktatásban. Azok a gyerekek, akik nem lesznek “tagozatosak”, harmadikban, az angol helyett magyar és matematika tárgyakból fejlesztést kapnak, természetesen negyediktől, mint minden iskolában, a törvény által meghatározott óraszámban tanulhatják az idegen nyelvet ugyanabban az osztályban.

Hogyan tanítunk?

Az első évfolyamon szótagoló olvasástanítási módszerrel dolgozunk. 6. évfolyamtól az informatika oktatása bontott csoportban történik. Ebben az évben szeptember végétől a 3-4. .évfolyamon csütörtökönként 1/2 3-tól 1/2 4-ig tehetséggondozó köröket tartunk (természetismeret, kerámia, rajz, nyelvész, matematika, drámajáték, hagyományőrző, bélyegkör, Házi kedvencek, Kuktanoda)
A reggeli ügyelet 6.45-től – 7.30-ig , a délutáni ügyelet 16.30-tól – 17.30-ig áll a tanulók rendelkezésére.
Az 5- 6. évfolyamon is igyekszünk délután homogén csoportokban foglalkoztatni a gyerekeket.
7-8. évfolyamon tanulószobát biztosítunk. A tehetséggondozásra a tanórákon is nagy hangsúlyt fektetünk.

Családdal való együttműködés formái

– nyílt napok, elsősök avatása, adventi készülődés, szülő – tanár – diák foci, egészségnap, osztályprogramok, farsangok

Békés Iskola vagyunk

Békés harcos foglalkozásokat tartunk aikido mesterrel.

 

 

Elérhetőségeink

Címünk: Móra Ferenc Általános Iskola 1144 Budapest, Újváros park 2.

Email: moraf.1144@gmail.com  Telefon: (1) 363-7421

Honlap: http://moraiskolazuglo.hu/  Blog: http://moraiskolazuglo.blog.hu/

 

Kiváló hangulat! 

 

Egyéb szolgáltatások

  • Sakk, karate szakkörök
  • 3.évfolyamtól tehetséggondozó szakkörök
  • (természetismeret, kerámia,rajz, nyelvész,matematika,drámajáték)
  • Labdarúgás
  • Ritmikus sportgimnasztika
  • Gyerekjóga
  • Kézilabda
  • Békés harcos foglalkozások Aikidó mesterrel                                                           

        

A „JÖVŐÉRT" ALAPÍTVÁNY

1990-ben, az iskola tanító-nevelő munkájának színvonalasabbá tétele érdekében hoztuk létre az alapítványt. Közcélú alapítványként működik.

Az alapítás célja:

- az iskolában folyó oktató-nevelő munka tartalmi és tárgyi feltételeinek korszerűsítése

- szabadidős tevékenységek, tudományos-kulturális és sportélet feltételeinek javítása

- a kiemelkedő tanulmányi, kulturális vagy sporteredményeket elért magatartásban, tanulásban példamutató tanulók jutalmazása

- iskolai táborok támogatása

       dr Pattantyúsné Tóth Gyöngyi intézményvezetői jogkörben eljáró intézményvezető helyettes

psx_20150106_220629.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://moraiskolazuglo.blog.hu/api/trackback/id/tr497146753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása